Bugun...


‘Rakı Şişesinde Balık Olsam’ oyununa büyük ilgi
Tarih: 12-05-2024 09:57:03 Güncelleme: 12-05-2024 10:08:03 + -


Van’da Üvercinka Kültür ve Sanat Merkezi tarafından sahnelenen ‘Rakı Şişesinde Balık Olsam’ oyununa sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor.

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2024 09:57

‘Rakı Şişesinde Balık Olsam’ oyununa büyük ilgi

İlk gösterimini 4 Mayıs’ta Van’da yapan ‘Rakı Şişesinde Balık Olsam’ tiyatro oyunu büyük beğeni alıyor. Üvercinka Kültür ve Sanat Merkezinde sahnelenen oyun, Şair Orhan Veli Kanık’ın diliyle savaş anlatılıyor. Fatih Taşdemir’in yazıp yönettiği oyunda Taha Taş ve Ceren Kocataş yer alıyor.

 

Oyunla ilgili açıklamada bulunan Üvercinka Kültür ve Sanat Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda oyunun yazarı ve yönetmeni Fatih Taşdemir, “Prömiyerini 4 Mayıs’ta yaptığımız oyunumuzun bu akşam 7. temsilini oynadık. Bu kadar kısa sürede bu denli çok oynamamızın nedeni, seyircinin oyunla organik bir bağ kurmasından kaynaklanıyor. Orhan Veli şahsında, dünyanın birçok yerinde yaşanan savaşları sanatsal bir bakış açısıyla anlatmaya çalışıyoruz. Savaşların yarattığı anlık tahribatların dışında, bıraktığı enkaz da toplumları yoksulluk ve açlığa teslim ediyor. Biz de şiir, dans ve anlatımla insanların vicdanına seslenmeye gayret ediyoruz” dedi.

 

Oyuna gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Taşdemir, “7. Temsilinin oynamamıza rağmen sanatseverler yoğun ilgi gçsteriyor. Ben bu duygularla bizleri yalnız bırakmayan sanatseverlere ve başarılı performanslarından dolayı tüm ekibime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MAGAZİN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI