Bugun...



VAN’IN YERLİ MARKASI EL BABOO'S HOTEL HİZMETE AÇILDI

Vanlı İş İnsanı Halis Halitoğlu tarafından kurulan El Baboo's Hotel, 140 yatak kapasitesi ve oluşturduğu istihdam ile hizmet etmeye başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-04-2024 23:37:55 Tarih: 27-04-2024 23:17

VAN’IN YERLİ MARKASI EL BABOO'S HOTEL HİZMETE AÇILDI

Eski İstanbul Hastanesi karşısında hizmete sunulan otelde, konaklama ve toplantı organizasyonların yanı sıra misafirlerin kendilerini özel hissedeceği ferah mekanlar yer alıyor. 140 yatak kapasiteli otelde; kafe, restoran, bar ve toplantı salonları bulunuyor.

El Baboo's Otelinin yerel bir marka olduğunu ve tamamıyla müşteri memnuniyeti üzerine kurulduğunu belirten Otel Genel Müdürü Hikmet Çakır, “Vanlı Halitoğlu ailesine ait olan otel; 51 oda, 2 süit oda, 1 engeli odası ve 1 familya aile odasından oluşup; kafe, restoran, bar ve toplantı salonları olan çok amaçlı bir otel olarak hizmete açıldı. 19 Mart’ta ilk misafirlerimizi ağırladık. Bu yörede kaliteli hizmet ve yüzde 100 müşteri memnuniyeti odaklı hizmet verme amacındayız. Yerel bir marka olan El Baboo's’u büyütmeyi, farklı bölgelerde, farklı konseptlerle kurulmasını hedefliyoruz” dedi.

Otelde 22 kişinin istihdam edildiğini ifade eden Çakır, “Mevcut bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan dolayı turizm sektörü çok hareketli olmamakla beraber yakın bir süreçte sezonun açılmasıyla beraber çok ciddi işler yapacağımızı düşünüyoruz. ‘Taş yerinde ağırdır’ sözünden yola çıkarak eğer yatırımınızı  kendi yerinizde yaparsanız; kendi halkınıza, kendi bölgenizdeki insanlara da yatırım yapmış olursunuz. Otel sahibi Halis Halitoğlu da aynı rakamlarla batıda yatırım yapabilirdi ama bu bölgeye yatırım yapmayı tercih etti. Bu yöreye daha önce yaptıkları yatırımlar ve devam eden yatırımları zaten takdire şayan yatırımlar olarak biliniyor. Bundan sonraki süreçte de bu bölgeleri yalnız bırakmayacaklarını ve daha fazla yatırım yapacaklarını dile getirdiler. Bu yatırımlar çok ciddi yatırımlar ama bu yatırımları da birilerinin yapması gerekiyor. Birilerinin elini çekmeden uzun soluklu işletmeler yapması gerekiyor. Çünkü ciddi anlamda bu bölgelere istihdam şart. Ben bu yatırımdan dolayı öncelikle Halitoğlu ailesine çok teşekkür ediyorum. Çünkü 22 personel demek, 22 aile demek, esnaf demek, alışveriş demek ve kaynağı tamamen yine yöresine aktarmak demektir” ifadelerini kullandı.

El Baboo's Otelinin Van’a özgü bir marka olduğunu vurgulayan Çakır, “Buradan çıkan ve buraya özgü bir marka olan El Baboo's Oteli, yüzde 100 misafir memnuniyeti odaklı bir oteldir. Misafirlerimiz ne düşünür, otele gelince ne ister? Biz bu mantıkla yola çıktık ve onların kendilerini rahat hissedebileceği bir otel olarak yaptık. Yerli marka olan otelimizde, yöresel ve organik ürünlerden oluşan açık büfemiz yer alıyor. Bunun yanında mutfağımızdaki şefler yöredeki meyvelerle, bitkilerle, otlarla tam yöresel ürünler çıkarıp, bunun sunumunu gerçekleştiriyorlar” diye konuştu.

Özellikle gayri resmi hizmet sunan otellerden dolayı turizm sektörünün sıkıntılı günler yaşadığının altını çizen Çakır, “Merdiven altı konaklama dedikleri kaçak konaklamaların yanı sıra 1+1 ya da 2+1’lerin otel mantığıyla çalıştırılıyor olması, bizler için büyük bir sıkıntı. Yıldızlı oteller, yatırımlı ve  belgeli otellerin çok fazla avantajı gözler önünde olmasına rağmen insanların ısrarla yasadışı şekilde kaçak otellere yüklenmesinin mantığını da anlamış değiliz. Gördüğüm kadarıyla 2025 yılında ya da 2024 yılı sonlarına kadar kaçak otellerin ciddi anlamda azalacağını tahmin ediyoruz. Bununla ilgili yeni çıkan yönetmeliklerde, yasalarda ciddi anlamda yatırımlar olduğunu görüyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu sorun çözülür ve ilimiz, turizmde hak ettiği yere gelir” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER VAN HABER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI