Bugun...



Din-Bir-Sen’den dizilere tepki

Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Halit Tuci, son zamanlarda oynana dizilerin aile yapısı ve dini değerlerle bağdaşmadığını ifade ederek, bu dizilerin bir an evvel yayından kaldırılmasını istedi.

facebook-paylas
Tarih: 22-12-2023 08:19

Din-Bir-Sen’den dizilere tepki

Son dönemlerde çizgi filmlerdeki bilinçaltı kuşatmasının yanı sıra reklam ve dizilerle gençlerin ve yetişkinlerin hedef kitle haline getirildiğini ifade eden Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Halit Tuci, “Dizideki karakterler, gencecik yaşta lüks arabalara binmekte, bol paralar harcamakta ama ne iş yaptıkları ve parayı nereden buldukları belli olmamaktadır. Evlilik dışı doğumları masumlaştıran dizilerin, Türk aile kurumunu yok etmeyi hedefleyen, haçlı seferinin en sinsi ve etkili silâhları olduğu da bilinmelidir. Sosyal medyaya bile yansıyacak kadar halkı rahatsız eden TV dizilerinin konularına ve hedeflediği yaşam tarzına kısaca bakıldığında bile, bunun ne denli büyük bir tehdit olduğu anlaşılır.  ‘Kızılcık Şerbeti’, ‘Kızıl Goncalar’, ‘Güldür Güldür Show’ ve benzeri programlar, İslam dinini ve değerlerini ayaklar altına alan dizi ve programlardır” dedi.

Müslüman bir ülkede, Kur'an kurslarını, cemaatleri, tarikatları, kısaca İslâm'a ait ne varsa kötü gösteren bu dizilerin derhal yayından kaldırılması gerektiğinin altını çizen Tuci, “Aşk-ı Memnu’,  ‘Kadın’ , ‘1001 Gece’, ‘Ufak Tefek Cinayetler’, ‘Fazilet Hanım ve Kızları’, ‘Çukur’, ‘Yuvamdaki Düşman’ ve ‘Sen Anlat Karadeniz’ dizilerinde evlilik dışı ilişkiler ve doğan çocuklar, çarpık ilişkiler, uyuşturucu, kadınların aldatmaları gibi sahneler olayın sadece bir yönü. Gelin-kaynana ya da yemek izlencelerinden tutun reklamlara, spor yayınlarına kadar her alanda İslam toplumunun kültürüne karşı, içerdeki işbirlikçilerle birlikte, büyük bir kültürel haçlı seferi yürütülmektedir. Bugün ülkemizde üretilen diziler sadece ülkemizi değil bütün İslam âlemindeki aile yapısını tahrip ediyor. FOX TV başta olmak üzere bütün ulusal ve yerel televizyon kanallarında yayınlanan dizi ve benzeri programlar, geçmişte İslam’i değerleri küçük düşürmek ve zedelemek amaçlı yapılan eski Yeşilçam zırvalarının yeni bir versiyonu olan bu diziler ve benzeri programlarla ilgili şikayetleri RTÜK'e ivedilikle iletmemiz lazım. Geçmişte buna benzer çok rezilliklere imza atıldı. Ama bu işler artık bu ülkede tutmaz. Bu ülkede artık İslâm'a yönelik yanlış algılara yol açacak bu işler bu kadar kolay olmamalı. Bu kadar rahat bu rezilliklere imza atanlar bunun bir bedeli olduğunu da görmeli.  28 Şubat dönemlerindeki İslâm'a yönelik ağır baskı, hakaret, fişleme ve sindirme günlerini andıran bu dizilerin  yapımcılarını, senaristlerini ve kanalları kınıyorum” ifadelerini kullandı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER VAN HABER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI