Bugun...



Gevaş’ta Bumar Otel hizmete başladı-Turizmci Ebubekir Zirek: “Gevaş turizmde hak ettiği yere gelecek”

Van’ın Gevaş ilçesinde kurulan Bumar Otel, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 20-07-2024 12:11

Gevaş’ta Bumar Otel hizmete başladı-Turizmci Ebubekir Zirek: “Gevaş turizmde hak ettiği yere gelecek”

Van Gölü ve Akdamar Adası manzarası eşliğinde misafirlerini ağırlayan Bumar Otel, gerek sahili gerekse yeşilliği ile yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Şehir merkezine 45 havaalanına ise 30 dakikalık mesafede yer alan Bumar Otel,46 yatak kapasitesinin yanında 100 kişilik çadır alanı ile yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bumar Otel yetkililerinden Ebubekir Zirek, “Burası hem otel hem kamping hem sahil hem de doğayla iç içe olan bir yerimiz. Burada konaklama imkanının yanında hem kamping hem de su sporlarının yapılabileceği çok güzel bir konsept yapıldı. Irak ve İran başta olmak üzere yerli misafirlerimizin de çok rağbet ettiği bir yer. Burada misafirlerimiz için Van Gölüne rahatça girebilecekleri 300 metre uzunluğunda sahilimiz mevcut. Ayrıca isteyen misafirlerimiz için ziplayn yerimiz var. Bunun yanında su sporları yapılacak yerimiz var” dedi.

Bumar Otel ile Gevaş’ın turizmde hak ettiği yere geleceğini ifade eden Zirek, “Edremit sahilinden gemiler gelip burada turistleri bırakabilecek. Burada 3- 4 saat dinlenen veya eğlenen insanları tekrar araçlarla Van’a gönderiyoruz. Bu şekilde bir destinasyon oluşturduk. İnanıyorum ki hem Gevaş ilçemizin gelişmesi için hem Van’ın konaklama gün sayısını arttırmak için böyle bir çalışma içerisine girdik” ifadelerini kullandı.

 

 Bumar Otel’in ve dolayısıyla Gevaş’ın daha çok tanınması amacıyla İranlı acentelere yönelik bir etkinlik hazırladıklarını da sözlerine ekleyen Zirek, “Bugün İran’dan grupları getiren acenteleri ağırladık ve buraları kendilerine tanıttık. Acente yetkilileri ve tur operatörlerinin ileriki zamanlarda İranlı turistleri buraya yönlendirmeleri için böyle bir çalışma yaptık. Bu tür yerlerin olması ile beraber Gevaş ilçemiz daha fazla turist ağırlayabilecek ve Gevaş’ta daha fazla otelin açılmasına vesile olacak bir çalışmadır. Hem Gevaş ilçemize hem ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

İranlı turizmci Murtaza Gorbani ise Farsça yaptığı açıklamasında Bumar Otel’in yerli ve yabancı turistlere  birçok farklı hizmeti sunduğunu belirterek, bu hizmetin Gevaş’ın turizminde etkin olacağını söyledi.

Gevaş’ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden İranlı turistler ise böyle bir hizmeti kendilerine sunan Bumar Otel yetkililerine teşekkür ettiler.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER VAN HABER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI