Bugun...



Turizmciler yeşil pasaport almak istiyor

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, 19 yeni meslek grubuna yeşil pasaport hakkı tanınması için kanun teklifinin meclise sunulduğunu ifade ederek, “Seyahat etmesi zorunlu olan turizm sektörünün de bu gruplara dahil edilmesini istiyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 21-08-2024 12:19

Turizmciler yeşil pasaport almak istiyor

Türkiye’nin bir turizm ülkesi olduğunu ifade eden VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, gerek hizmeti ile gerek restoranları ile gerek otelleriyle dünyada en iyi turizmi yapan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Turizmci olması hasebiyle dünyanın üçte birini gezdiğini aktaran Tunçdemir, “Bizdeki turizm hizmeti çok güzel ve çok ucuz. Dünyadaki insanları Türkiye’ye turizm amacıyla getiren aracı kurum acenteler, tur operatörleri ve kısacası turizmcilerdir. Bizlerin de yeşil pasaportu yok. Birçok kuruma veriliyor. Elbette biz  ithalat, ihracat yapanlara ya da ilgili kurumlara memurlara verilmesine karşı karşı değiliz. Ama eğer yeşil pasaport verilecekse, en başta turizmcilere, tur operatörlerine verilmesi lazım. Çünkü tur operatörleri, acenteler grupları getiriyor, pazarlama yapıyor ve dolayısıyla ülkesine, bölgesine ve iline katkıda bulunuyor” dedi.

Turizmcilerin vize almadan hiç bir ülkeye gidemediğine dikkat çeken Tunçdemir, “Ben yıllardır burada tur operatörlüğü yapıyorum. Eskiden buraya bütün dünya ülkelerinden turistler geliyordu. Bizler hep yabancı grup ağırlıyorduk. Şimdi bu pazarımız kayboldu. Ben tekrar bu turizmin canlanması adına Avrupa’ya gitmek istiyorum ama vizeden dolayı gidemiyorum. Yeşil pasaportum yok diye ben gidip o ağı kuramıyorum, o bağlantıyı yapamıyorum. Bu nedenle tur operatörlerine, acentelere ve kısacası turizmcilere de yeşil pasaport verilsin. Bizim yetkililerden talebimiz budur. Meclise sunulan gruplar içerisine turizmcilerin de yer almasını istiyoruz” diye konuştu.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER VAN HABER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI