Bugun...



Van Mall’da bisiklet derbi başlıyor

Van’da İranlı IRCOH Teknoloji Firması tarafından üretilen Bisiklet Derbi oyun makinesi Van Mall’da hizmet vermeye başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-07-2024 10:36:47 Tarih: 27-07-2024 10:21

Van Mall’da bisiklet derbi başlıyor

Van İş Geliştirme Merkezi'nde (İŞGEM) İranlı kadın girişimci Galavizh Saedi tarafından üretilen oyun makineleri ile simülatör cihazları, yurt içindeki büyük alışveriş merkezlerini süslemenin yanında yurt dışına da ihraç ediliyor. IRCOH Teknoloji Firması  tarafından üretilen ve özellikle büyük AVM’lerde hizmete sunulan oyun makinaları 7’den 70’e herkesin ilgisini çekiyor.

Van’da da geçtiğimiz günlerde Van Mall’da kurulan Bisiklet Derbi, vatandaşların beğenisine sunuldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan IRCOH Teknoloji Firması yetkililerinden Ferit Zerrin, 2021 yılından itibaren Van İŞGEM’de  oyun makineleri ve simülatör cihazı üretimine başladıklarını ifade ederek, bunların yurt içindeki eğlence merkezlerinin yanı sıra yurt dışına gönderildiğini söyledi. İRCOH firması ile Van Mall arasında yapılan proje çerçevesinde alış veriş merkezi içerisinde bir eğlence mekanı oluşturduklarını belirten Zerrin, “Burada eğlenirken aynı zamanda spor da yapmış oluyorsunuz. Ne kadar hızlı pedal çevirirseniz arabalar da o kadar hızlı gidiyor. Dolayısıyla en erken 5 turu tamamlayan kişi yarışmayı kazanıyor” dedi.

Yarışmanın 4 kişi ile oynandığı gibi iki ya da üç kişiyle de oynanabileceğini aktaran Zerrin, “4 kişi ile oynanan bir oyun. Arabaların yarıştığı alanın üst tarafında kurulan ekran ile yarışmacılar aynı zamanda kendilerini görebiliyorlar. Böyle bir yerde buna ihtiyaç vardı. BU oyun merkezi hem burayı renklendirdi hem burada bir spor alanı oluşturmuş olduk. Sadece çocuklar değil büyüklerde zevk alıyor. 7 den 70 e herkes sevdi bu oyunu” ifadelerini kullandı.

İleriki süreçte Bisiklet Derbi ile yarışmalar düzenleyeceklerini de sözlerine ekleyen Zerrin, “Burada her gün yapacağımız yarışmalarda ilk olarak günün şampiyonlarını belirleyeceğiz ve onlara ufak hediyelerimiz olacak. Hafta sonu ise günün şampiyonlarını yarıştırıp birinci olana 100 dolar ödülümüz olacak. Böylece eğlendirirken aynı zamanda insanların spor yapmalarına da vesile olacağız” diye konuştu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER VAN HABER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI